Ja det finns en hel del att säga grattis till just nu.

Först börjar vi med att gratulera P-kullen som idag blir 1 år. Tänk vad tiden går fort.

 
Så här såg det ut för ett år sedan, en trött mamma Wimsa med sina små nyföddaInte nog med detta - idag blir O-kullen dessutom 5 månader. Grattis till er alla små också!Så här såg det ut för 5 månader sedan, en stolt mamma Tindra med sitt hela gäng


Det är inte utan att man blir lite "valpsjuk" när man tittar på de här bilderna, men tyvärr blir det inte några valpar hos oss den här våren. Unni kom troligen lite försent till Danmark, där hon skulle paras. Vi gör troligen ett nytt försök vid nästa löp i september.

Ja så vill jag återigen gratulera Jan Nielsen i Danmark som den 15 april fick sin dröm uppfylld - att stå som segrare i Danmarksmästerskapet. Det blev Malthe som efter en helt felfri dag stod som slutlig segrare.
Malthe - som är far till vår R-kull och som är yngre helbror till Syrach, som är far till vår O-kull.


Malthe in action

Vi kan inte annat än lyfta på hatten och buga djupt. Det är så härligt att Jan fått den här framgången.

Slutligen så gratulerar vi även Maggan med Ramsa (dotter till Malthe) som på fjällprovet i Vemdalen den 16 april fick ett fint 2:a pris i öppen klass. Det var debut i öppen klass och Ramsa jobbade toppenfint och gick för ett förstapris, men tyvärr så tryckte inte riporna tillräckligt, Ramsa fick inte visa resning och därmed stannade hon på ett andrapris, men det är inte illa. Ettan är alltså inte långt borta.

Ja tänk att vår kära Nickys barnbarn återigen har visat framfötterna. I helgen har Danska Bretonklubben haft sina prov i dagarna tre och efter att fått del av de tre dagarnas resultat så glädjer det en kennelmammas hjärta att två av hennes barnbarn har gått i topp.

Vinnare i unghundsklassen blev Stevnsåens Mirelle - Thomas Stenbæk efter matchning. Hon gick till 1 ukl både fredag och lördag. Det delades ut totalt 12 ettor i unghundsklassen varav Mirell, Pasties-sonen Kito och en gordonsetter fick dubbelettor. Mirelle är efter Nickys danskfödde son PVN's Poker. Det är även ytterligare en av förstapristagarna i ukl, nämligen Fønsvigs Djazz, äg Jimmy Kendra.


Bästa hund i öppenklass blev PVN's Cero (fjolårets bästa unghund! på vårprovet) och John Kærgaard efter matchning. Fyra öppenklassettor delades ut till tre bretoner och en pointer. Cero är efter Nickys danskfödda dotter PVN's Pia.

Tro det eller ej - men söndagens bästa hund i vinnarklass med CACIT blev återigen PVN's Cero. Trea blev R-kullens pappa DKJCh Malthe - Jan Nielsen. Jättestort grattis till John, en trevlig ung man vilken jag fick förmånen att träffa förra våren. Vi gick också i ett gemensamt släpp på jaktprovet.

STORT GRATTIS (till lykke på danska) till alla barnbarnens fina framgångar. Vi glädjer oss och sänder ett stort tack till Poul V Nielsen att vi fick möjligheten att köpa Nicky. Förutom att hon är en underbar hund och duktig jakthund, har hon lämnat många fina avkommor. De har gjort fina prestationer och därav går flera av dem vidare i aveln. Nicky fyller 13 år i juni och hänger fortfarande med på promenaderna, även om hon då mest går tillsammans med matte och inte springer som de andra yrvädren.


Keerens Nicky - lite grå om nosen, men still going strong

Vilken fin födelsedagspresent jag fick!