I maj ska det ju vara soligt och varmt. Det hade vi förra helgen men den här veckan har det varit långt ifrån "sköna maj", eller vad sägs om snöslask, stormvindar och regn. Just nu stormar det friskt och den mindre gotlandsfärjan är inställd just med anledning av den kraftiga vinden. Det sägs också att ett nytt askmoln är på gång. Det betyder antagligen att vi återigen blir lite isolerade här ute på ön.

Jag har dock ingen nöd för jag har inte för avsikt att resa de närmaste dagarna, men till kommande helg ska jag ju åka båt så då hoppas jag att vinden mojnat.

Trots det nu trista vädret så händer det massor i naturen. Längs min färdväg till jobbet växer en av de riktigt underbara blommorna som nästan bara växer på Gotland. Jag menar alltså nipsippan. Jag stannade och tog några bilder på dem häromdagen och för dej som inte sett dem tidigare - se och njut. De är så otroligt vackra.


               


Om du klickar på bilden så får du se den i lite större format.

Visst är de väl ljuvliga. Dessutom har det blivit ungefär dubbelt så många blommor på just det stället iår. Det sägs att ungefär 90 % av hela norra Europas bestånd växer på Gotland, så de är ganska unika.


Jag hoppas verkligen det blir lite bättre väder till helgen. Då är det hundutställning i dagarna två - utomhus. Jag ska gå domarelev på lördag och jobba som ringsekreterare på söndag. I båda fallen är det trevligare om det är skönt väder!

.

 

Ja den här helgen är en helg man gärna håller i minnet länge.

I lördags morse tog vi morgonfärjan till Nynäshamn (höll nästan på att missa den men vi kom med på håret) och eftersom den tar lite drygt 3 timmar så var det några avkopplande timmar med frukost, film, en liten tupplur och läsning av standarder (jag ska gå domarelev på stövare kommande helg).

När vi sedan kommit upp till Stockholm via buss så kollade vi först upp varifrån vår nästa buss skulle gå innan vi gick iväg och fick en god lunch.

Därefter var det dags att återigen sätta sig på bussen, nu för att ta sig ut till Djurgården och Cirkus. Vad händer där då? Ja det var dags för min födelsedagspresent - Björn Skifs Show. Och vilken show det var. Björn är verkligen still going strong. Till sin hjälp på scen hade han ett knippe fantastiska musiker och dessutom ett gäng verkligen duktiga dansare. Två av dansarna var dessutom akrobater, så det var verkligen en toppenföreställning. Idel kända låtar för en Skifsälskare som jag. Några hade dock fått lite nya arr.


Som sagt - en eftermiddag att minnas.

Därefter var det buss igen för att ta sig hem med färjan till Gotland igen.

Igår hade vi en så härligt solig och varm söndag. Det var nästan så att man kunde se att gräs och grödor växte i den härliga värmen. Det är alltså dags att börja fundera på att ta fram gräsklipparen!

Det blev en del rensning av rabatter så det ser faktiskt riktigt prydligt ut nu. Det var egentligen en del som skulle ha behövt göras inomhus - men vem vill vara inne när solen skiner så skönt ute?

Det betyder att den här helgen blev dessutom helt datorfri. Det var också skönt. Jag njuter faktiskt av det, för ibland blir det bara allt för mycket dator - på jobbet hela dagarna och sedan några timmar hemma också.

I morse var det dock åter till verkligheten igen - vitt av frost. Som tur är släpper frosten ganska snabbt, så det var inte halt på vägen till jobbet. Det har dock inte blivit någon skön värme idag. Det kände vi av när vi ikväll ägnade oss åt utställningsträning inför helgens jakthundsutställning.

Nej nu får nog de här timmarna vid datorn hemma vara slut för idag.