... läppar som ler, eller hur var det de sjöng - Freestyle tror jag det var.

Ja nu är det valpögon som börjar glittra och det är ju såklart mina läppar som ler. Ögonen börjar alltså öppnas på de små, men jag har inga bilder ännu - men men lugn ..... det kommer!
Ja tänk det har redan gått en hel vecka sedan Raskas rövargäng såg världen. De mår utmärkt och jag här kommer också några bilder. Jag antar att de är efterlängtade!

  De fyra pojkarna....


 ... och de fem flickorna


    

och lite blandat. Klicka på bilden så blir den större.Måste bara avsluta med en blomsterbild också. Min fantastiskt vackra magnolia har varit helt översållad med blommor i år också. Nu är den dock på upphällningen, men ännu har jag många fina blommor kvar. Se och njuuuut.....

När jag ändå håller på med blomstertema - jag har ju också en liten samling av pioner. Den första som blommar är dillpionen - i år med hela fem fantastiskt vackra blommor.

Så här vacker är den


.
.... har nu gått sedan Raskas kull föddes. Raska tar hand om dem som om hon aldrig gjort annat än fött valpar.

De börjar redan skifta färg på sina små nosar och trampdynor. Fin pigmentering kommer det att bli alltså!

 Det är gott med mamma-mat!PS! Bytte design på bloggen - matchar bättre till valparnas färg!
Ja det blev valpar idag. Jag åkte till jobbet som vanligt i morse, men husse var ju hemma såklart och hade fått noga anvisningar om att hålla koll på prinsessan. Jag hade tänkt att jobba på förmiddan och åka hem kring lunch. Vid strax före elva ringde jag hem för att kolla hur läget var. Ja hon är lite orolig, sa husse. Hon vill gärna att man är hos henne.

Ja då får du vara det sa jag såklart. Jag kommer snart. Nu blev det tyst sa maken, jag ska kolla. Hon har börjat krysta nu. OK jag kommer hem på en gång.

Jag har max 15 minuter hem. Innan jag hunnit stänga av datorn på jobbet så ringde det på mobilen. Nu är första valpen född, vad ska jag göra? Maken lät lite lätt orolig. Låt henne sköta det så kommer jag.

När jag kom hem så låg min prinsessa där med sin förstfödda dotter. För att göra en lång historia lite kortare - det började med tre tikar. Nr 2 och 3 kom med ca 3 minuters mellanrum!

Därefter kom det två killar. En tik och sen ytterligare en hane. Nu tog Raska en paus och sov en liten stund. Sen kom ytterligare en hanne. Nu var det alltså 8. Jag låg på sängen bredvid och läste lite och var bara åskådare, för Raska har fixat allt alldeles utmärkt själv. Det har knappt märkts när hon fått varje valp, förutom de två som hon fött utanför lådan förståss.

Raska tar en paus efter 7 födda


När jag nu trodde att det var klart, så flyttade jag över valparna till biabädden bredvid lådan för att kunna städa och byta i valplådan så döm om min förvåning. Jag plockade två och två valpar. Helt plötsligt gick det inte jämnt ut. Det hade kommit ytterligare en. En tik till - duktig tös.

När det var rent och fint i lådan så blev den nyblivna mamman hungrig igen och åt nu sitt morgonmål med god aptit - precis som vanligt alltså. Vi tog därefter en promenad och jag kollade henne lite extra. Åter upp i lådan igen.

Frågan var - var det nu klart? Jag var inte riktigt säker faktiskt, så när det blev en liten krystning och en ny valp visade sig så var det inte helt förvånande. Det som däremot var konstigt det var det att den här valpen visade inga livstecken. Han var minst lika fin som de övriga och vägde också ungefär detsamma, men som sagt helt livlös.

Nu har det gått ett antal timmar sedan sista valpen föddes. Hon har skött allt som en tik som aldrig gjort något annat än fött valpar. 10 valpar födda på 5 timmar, det är helt lysande arbete. Som synes så är alla vit/orange, vilket jag visste från början att de skulle vara. Samtliga är dessutom födda med svans.

 Hela rövargänget

Vi har varit på ny promenad och jag tycker nog ändå att hon fortfarande är lite fyllig. Vi får hoppas att det beror på att hon varit så stor och att det härmed är klart.

Det blev alltså som med mormor Nicky - dålig aptit ger 10 valpar (även om det var en som dog här). Blir de sedan minst lika bra som WW-kullen är jag mer än nöjd. Denna NN-kull har alla förutsättningar. De ni - ni som beställt en valp, det gäller att ta vara på det bara, men det tror jag nog att ni gör.
... verkar det bli dags. Inatt har det varit lite oroligt, tempen gick ner i gårkväll, men låg på samma nivå i morse. För första gången i Raskas 3-åriga liv har hon inte ätit upp sin mat. Precis lika som för hennes mormor Nicky, som bara en gång i sitt nu 14-åriga liv hoppat över ett mål mat. Det var kvällen före hon födde sin första kull hos oss med 10 underbara valpar, vår framgångsrika WW-kull. Måntro om det är samma tecken......

Fortsättning följer........
Ja ännu har det inte hänt något och Raskas temp ligger stilla kring 38 grader. Det är alltså ännu inte något att vänta det här dygnet i alla fall.Hon är fortsatt lugn och fin och äter som en häst!
Raskas mage växer alltmer. Nu är det knappt en vecka kvar och så här såg den ut igår.
Jag tror hon är dräktig! Hur många valpar tror du att hon bär på? Vilken fördelning mellan hannar och tikar tror du det är? Lämna en gissning i kommentarer...

Hon är i alla fall pigg och glad och går gärna med på promenader. Aptit är hon väl utrustad med sedan födseln och den är inge sämre nu kan jag lova. Hon skulle gärna äta ännu mera än hon nu får - om hon bara fick.
Ja nu hoppas jag att det blir något av min intention om att ta nya tag med bloggen. Raska väntar ju sin första valpkull och jag vet ju att det är många som önskar veta hur det utvecklar sig framöver och då är ju bloggen ett alldeles utmärkt redskap.