Här kommer äntligen det många har längtat efter - de individuella bilderna vid ca 5 veckors ålder. Det var första gången de stod på bord, så det var inte helt enkelt att få dem att stå fint, men vi gjorde vårt bästa.

Jag var så trött igår när jag kom hem från jobbet, men utöver det vanliga som behöver göras så blev det i alla fall en första cykeltur med Raska efter hennes valpning. Det märktes att hon längtat efter att få sträcka på benen och var förvånansvärt full av ork. Det blev inte någon jättelång tur, men ändå.

Ja då kör vi då....  (som vanligt så får du bilden större om du klickar på den)

   
Herr Blå, som kommer att bli ljus och skimmelfärgad


   
Herr Svart, som kommer att bli ljus och skimmelfärgad


   
Herr Brun, som blir näst intill helt vit i det vita


   
Herr Grön, som blir näst intill helt vit i det vita, lätt skimmelinslag


   
Fröken Lila, som blir skimmel och är den som har mest orange i pälsen


   
Fröken Röd, som kommer att bli ljus och skimmelfärgad


   
Fröken Aprikos, som är ljusast men har en tydlig skimmel i botten


   
Fröken Grå, som kommer att bli ljus och skimmelfärgad


   
Fröken Gul, som kommer att bli vit i det vita och mörkt orangefärgad


Ja det var dem alla. Gul har blivit tingad, så om det är någon av er övriga som har något speciellt önskemål, så ska jag försöka tillgodose det. Hör då av dej.

Ja det är inte lätt att få dem att stå stilla, men det är inte heller lätt att trycka på knappen i rätt ögonblick. Speciellt inte om kameran är något långsam - vilket min är. Stort TACK till Carina för din insats bakom kameran.

Det blev en sväng i smultronskogen igår - en hel liter plockade jag och då kom vi bara halvvägs!

Mumsigt - eller hur?

Det här är en del av skörden. Visst är de ljuvliga?

Vi har också tagit individuella bilder på valparna. Det var inte helt enkelt eftersom jag inte tränat dem att stå på bord. Hur som helst så har vi i alla fall en skörd med bilder, men de kommer imorgon. Den som väntar på nåt gott..... kan äta smultron så länge.
Ja nu är vi mitt i midsommarhelgen och vi är helt klart på rätt plats i landet. Igår midsommarafton lyste solen i stort sett hela dagen och de små juvelerna fick för första gången vara ute från morgon till kväll. Det var definitivt inte något de hade nåt emot.

Det går nämligen lika bra att sova, äta och leka utomhus.

     
Längtan ut? och mycket bus


Ja härom morgonen var det dags att lägga på en bräda till i utgångshålet. Det var lilla grå (f d rosa) som TRE gånger tagit sig över - och hon är minst, men just då mest framåt.

 Äta inne eller äta ute    har då rakt ingen betydelse


De har en hage i trädgården där de vistas mestadels under utevaron, men måltiderna intas utanför och då blir det också möjlighet att undersöka omgivningarna lite mera. Ännu så länge håller de sig ganska nära hagen, men det börjar bli större svängar efterhand.

     


     


I morse gick hela gänget själva ut, med mej i spetsen bärande på frukostmålet så gick det faktiskt riktigt bra.

Jag hoppas att jag inom kort ska få lite fotohjälp, så ska det bli bilder på dem enskilt uppställda och fina. Kanske lite vägledning till er valpköpare i valet av vilken som ska bli din kommande jaktkamrat.

Nej nu vill jag inte sitta här vid datorn längre. Pussa på valpar är först på listan, sedan ska de få sin lunch. Därefter ska Unni och jag gå på smultronjakt. Igårkväll när jag gick en kvällsronda upptäckte jag att det var alldeles rött på många ställen. Såklart hade jag inget kärl att plocka i då, men det ska jag ha nu.......

Matte har varit på kennelklubbsmöten i Stockholm två dagar - därav tystnaden. Husse har ju varit hemma förståss så de små har inte haft någon nöd. Husse använder dock inte varken dator eller kamera.

Tänk - fyra veckor - halva tiden har gått, bara några veckor kvar - bara alltså, det betyder verkligen bara i den meningen att det känns alldeles för kort! Okej, alla kommer inte att flytta på en gång, men det ska inte bli någon kvar den här gången heller. Lite trist såklart, men det har vi bestämt gemensamt. Hundantalet är ännu högt i familjen och för att alla ska få sitt så kan de inte vara för många heller.

Idag har de varit ute för första gången. Jag tog ut tre åt gången, eftersom husse var upptagen med ett telefonmöte så hade jag ju att hålla koll på dem själv. Det var inget ansträngande jobb, för de tog det lugnt och höll sig väl samlade. Några rabatter blev ju såklart undersökta men annars hände inget speciellt.

Kameran fick ju såklart följa med ut och några bilder blev det. Jag försökte ta enskilda bilder och nu ska det bli spännande att se om jag kan se vem som är vem. Vi gör ett försök! Som vanligt så blir bilden större om du klickar på den.

         
Fröken Lila, Herr Brun och Fröken Gul

         
Fröken Röd, Herr Svart och Fröken Aprikos

        
Herr Grön, Fröken Rosa och Herr Blå

Ja det var hela rövargänget. Innan de fick komma ut var det matdags. Så här ser det ut just nu när de med stor aptit slukar sin middag - en blandning mellan väl uppblött valpfoder och majsvälling.

  Trångt, men ännu får alla plats i baren


Ja man brukar säga att sjön suger, men här var det i alla fall helt klart tydligt att frisk luft gör en trött för en kort stund efter att sista gänget kommit in igen så såg det ut så här.

 
Herr Grön har förstavakten! Allt lugnt!!!

.
Ja nu har de små flyttat. Ja de är ju såklart kvar hemma hos oss ännu ett tag, men de har nu tagit klivet (med mattes hjälp) en våning ner. En ny valphage har det blivit i samma modell som den gamla, som dock hade 15 år på nacken och därmed nu blivit pensionerad.

           

Det är ju en omställning att komma på ny plats när man ännu är så liten. Världen har plötsligt blivit lite större, men för att det inte ska vara allt för stor nyhet så får de bara tillgång till en del av hagen. De har nu fått en egen korg att ligga i samt den vanliga trätrallen med fäll på.

Trätrallen brukar alla valpar gilla. Den kan man krypa under och där kan man ligga på pass och anfalla något syskon som kommer. Man kan klättra upp på den, rulla ner för den eller så småningom hoppa ner från den. Dessutom kan man ju såklart sova där.

        Måste ju bara avsluta med en bild på de vita doftpionerna som nu slagit ut. De är LJUUUVLIIIGA!!!

Ja jag utlovade ju bilder på juvelerna när de nu är tre veckor gamla. Här kommer ett knippe bilder!

I födelseordning den här gången:

       
Fröken Aprikos, Fröken Gul och Fröken Lila

       
Herr Blå, Herr Svart och Fröken Rosa

       
Herr Grön, Herr Brun och Fröken Röd.

Ja som jag skrev i tidigare inlägg så har de nu avmaskats och i samband med det fått smaka lite annat än "mamma-mat". Det gick ju fint.

 köttfärs....  ... och välling.
Dock är ändå mamma-maten allra bäst än så länge.

Efter detta blev man ju riktigt trött

     
så då var det dags att sova och sovstilarna varierar....

Ja tiden bara springer iväg. Snart är det halvtid!

Igår var de små alltså tre veckor och det firades med köttfärs och maskmedel! Till efterrätt blev det lite senare majsvälling. Allt var alltså debut för de små. Hittills har det ju "bara" varit mamma-mat, men nu börjar det alltså bli dags för lite annat också.

Det smakade bra, även om maskmedlet kanske inte var så gott.

Det blev några bilder, men tiden att lägga ut dem fanns inte. Målet är också att ta bilder på var och en och lägga ut dem, som jag gjorde vid två veckor alltså.

Du får ge dej lite till tåls - förhoppningsvis blir det bilder ikväll.Ja idag flaggar vi glatt vid Smiss i Vall. Javisst är det Sveriges Nationaldag och därmed också allmän flaggdag. Nej det är inte bara därför vi flaggar.

Vår stamtik Keerens Nicky fyller idag hela 14 år! Hon är alltså mormors mor till de små valparna. Hon är förvånansvärt pigg, men har lite bekymmer med värmen nu, så det blir bara kortare promenader för hennes del. Aptiten är det i alla fall inget fel på - hon talar minsann om när klockan är dag, ifall man skulle glömma alltså.

 Nicky 14 år idag


Jag tycker i alla fall att hon är oerhört fräsch för sin ålder. Man ska därtill komma ihåg att hon fött 5 fina valpkullar (2 i Danmark och 3 hos mej). Nicky är första breton i Sverige som tilldelats Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris. Det är vi oerhört stolta över. Det betyder alltså att hon lämnat flera framgångsrika avkommor på jaktprov. Hon har lämnat två jaktchampions (Wimsa och Tindra) och många flera duktiga hundar både på prov och praktiskt såklart. Att flera dessutom är vackra gör ju inte saken sämre. Hon är själv utställningschampion och gick till förstapris i öppen klass på jaktprov i sin första start.

Vi passar såklart också på att gratulera en av hennes "pojkvänner" Pasties de la Cour des Perdrix som idag fyller 12 år. De fick vår TT-kull tillsammans.

Ja maken och jag har förlovningsdag idag också - det flaggar vi ju också för....

Jag älskar pioner men det kanske någon redan har förstått.

De blir fler och fler och snart vet jag inte vart jag ska plantera dem. I år har det blivit en röd doftpion som nytillskott. Annars har jag faktiskt behärskat mej rätt väl. Det var i fjol som maken bidrog med en hel rad röda bondpioner och året innan fick jag min första buskpion. I år har den sin första blomma.

Min vackra buskpion


Ja en har ju redan blommat över förståss och det är dillpionen. Den har jag presenterat i ett tidigare inlägg, men eftersom den är så vacker så tar jag den gärna igen. Fem blommor var det iår.

  Dillpionen

Bondpionerna blommar tyvärr över alldeles för fort nu, främst beroende på den sommarvärme vi nu fått. Vi har nu fem bestånd med röda och ett med rosa nästintill vita bondpioner.

 Röda bondpioner   och vita.

Ja även om dessa snart är överblommade så kommer det mera. Mina doftpioner är nu ännu i knopp - men så många knoppar!

Kolla här:
 Det här blir vita


 och det här är rosa

De två bestånden med mörkrosa har inte riktigt lika många knoppar, men blommor blir det - LJUVLIGT!!!
Ja eftersom det är helg så kommer det några valpbilder idag också.

     
Ja sovstilarna är varierande - och charmerande. Hur många valpar ser du på sista bilden? Utan att förstora den alltså....


  
Trångt vid maten.

.
Eftersom suget efter bilder är så stort så tar vi väl några till.

Det blir lite mera blandat och kanske lite söta också.

     

Som sagt - de sover eller äter.

Raska, som är född hungrig och gärna äter allt hon får (och ibland lite till) har godagar nu. I normalläge då det inte är jaktsäsong får hon ungefär 5 dl per dag. Nu får hon 5 dl 4 gånger om dagen! I de lägena är det så skönt att ha en tik som gärna äter. Hur skulle hon annars kunna ge gott om mat till 9 valpar?

Det går i arv - jag lovar!
.
... lite drygt har redan gått sedan de små guldklimparna föddes. De växer och frodas. Ögonen har öppnats och även öronen. De tar små stapplande steg, men det blir fortfarande mest ålning medelst hasning - när de är vakna och inte äter. Det är nämligen den verksamhet som mest sker f n.

Jag har dock försökt ta några bilder på de små och jag vet att det finns ett antal följare av bloggen som längtar efter dessa bilder.

De små har också fått fina små halsband - i olika färger såklart så att det enklare ska gå att känna igen dem.

Ja då börjar vi då - härmed presenteras:

Först pojkarna

     
Herr Brun, Herr Svart, Herr Grön och Herr Blå

så tar vi flickorna

     
Fröken Lila, Fröken Aprikos och Fröken Gul

  
Fröken Rosa och slutligen Fröken Röd.

Klicka på bilden så blir den större.

Det finns fortfarande hanvalpar att tinga!

Jaha - vilken är favoriten då?? Lämna en kommentar!
.