Bloggande har det inte blivit på lång, lång tid. Noterar att sist jag skrev var för 5 (!) månader sedan och då var det värmebölja. Det kan vi inte skryta med nu inte.

Vi har ju fått vinter och det alldeles ovanligt tidigt. Vi hade en lång och krävande vinter förra året och då började den ändå drygt en månad senare än i år. Vad ska det bli??

Både rapphöns och fasaner tog stryk av förra vinterns kalla klimat, så frågan är om de som överlevde då har blivit så härdade att de tål den här vintern också. Det kan vi bara hoppas. Vintern i sig klarar ju arten normalt, men nu har vi ju haft milda vintrar under en längre tid och det kanske sätter sina spår för viltets överlevnad. Jag hoppas i alla fall att de klarar sig de stackare som finns kvar. Självklart hjälper vi dem med stödutfordring, men ändå. Rapphönsen är inte så lätta att fordra in nämligen.

Lite omvända världen är det ju också i vårt avlånga land. Vi har här hos oss ett snötäcke på ca 30-40 cm och det är nästan lika mycket nere i Skåne också. Våra vänner i Västerbottens inland beklagar sig över att de inte får någon snö. De har bara någon cm och så bitande kallt. Det har de dessutom haft i ganska lång tid nu. De har i alla fall fått tjäle i jorden - något som vi inte har och det behövs för att de små äckliga fästingarna ska ha sämre förutsättningar för överlevnad.

Nej nu är det dags att bege sig ut i vinterkylan. Halt är det dessutom också.

Låter som om det bara är elände. Det finns ett stort plus med snö och kallt väder - inga hundtassar att torka och mindre smuts inomhus!
.