Puh vilken värme! Nog är det härligt med sommar och sol, men det finns dock gränser. Nu har vi levt i tropisk värme ett antal dagar och det innebär att vi har sådär en 32-35 grader i skuggan på dagarna, okänt vad det är i solgasset och sällan under 20 grader någon gång under dygnet. Det är i alla fall alldeles för varmt inomhus så det blir problem med nattsömnen. Det är väl därför jag sitter här vid datorn nu.

Det lär dock vara ett övergående problem för mej. På torsdag morgon ställer vi nämligen färden norrut i Sverige med destination STORUMAN. Där är det inte i närheten av 30-gradig värme i alla fall, även om det självklart är sommar där också.

Varför åker man till STORUMAN mitt i sommarfagra juli, då Gotland har sin riktiga högsommar med mängder av turister och varma bad i Östersjön? Ja det är så när man är en rasfantast - då åker man 80 mil enkel resa för att delta i Svensk Bretonklubbs 35-årsjubileum. Nu har jag dessutom fått förmånen att få döma jubileumsutställningen och det ser jag fram emot med glädje. Att det dessutom anmälts 40-talet hundar gör ju inte glädjen mindre!

Jag har faktiskt varit på näst intill alla jubileum som Svenska Bretonklubben genomfört. Faktiskt alla utom det senaste för 5 år sedan, vilket vi dock skulle ha varit på, men en slutlig bukoperation för maken efter tre inläggningar på sjukhus satte P för den norrlandstrippen. Det blev att vackert stanna hemma, fast vi hade gärna varit där.

Nu kommer vi i alla fall och då hoppas jag att det blir tillräckligt svalt så att man kan få sova på natten! Skämt åsido - det ska bli jättetrevligt att träffa kända och okända bretonägare och få se en stor mängd bretoner live.

Vi ses i STORUMAN!!!!
Idag är det tre år sedan jag och maken intog det äkta ståndet. Vi har ikväll firat med helgrillad oxfilé, rotfruktsgratäng och gott franskt rödvin. Gemensam bröllopsgåva blir en Garmin Astro att använda inför höstens kommande fågeljakter.

En härlig sommarkväll har det varit med ljuvligt väder. Det var lite annat än den dagen då vi gifte oss. Det var nog den enda dagen den sommaren som regnet fullkomligen hällde ner. Alla övriga dagar var det ljuvligt sommarväder, men inte den dagen vi gifte oss. Vi hade ordnat med ett lånat bra stort tält i trädgården hemma för den efterföljande festen, men det regnade in även i det. Vad gör man då?

Vi hade valt en av de vi tycker vackraste platserna på Gotland - Ekstakusten. Vi gifte oss vid Kronvalds fiskeläge och eftersom regnet föll hela tiden så blev vigseln genomförd i en gammal fiskestuga, utlånad av en av Gunnars gamla jaktkamrater. Den var av ägaren vackert dekorerad med vilda sommarblommor dagen till ära. Visst var det ett utmärkt alternativ, men vi hade ju ändå tänkt oss att vara på den vackra stranden med Karlsöarna i bakgrunden. Men - man kan inte få allt!

Vi överlevde den dagen och många dagar därefter och lever och mår väl även idag. Vi hoppas också att få många goda dagar tillsammans framöver. Det sägs ju att lite regn i brudens krona för bara mera lycka med sig.

Nu hade jag ingen brudkrona, men regn fick jag i håret och lycklig var jag då och är det fortfarande, så det var inte helt fel ändå.

.