Parning på G

0kommentarer

Ja nu är det äntligen på gång. Svärta löper och vi ser fram mot hennes första kull. Har ju gått och väntat på detta ett tag, men den som väntar på nåt gott.....
 
Först ska vi ta ett veterinärbesök och kolla hur långt hon är i löpet. Hon var nämligen snabbt svullen, så man vet ju aldrig. Eftersom vi ska åka en rätt lång bit iväg för parning så känns det tryggt att kolla lite först. Jag räknar med att vi reser i slutet av veckan.
 
Resan kommer att gå västerut - närmare bestämt till Fredrikshamn på nordjylland. Det betyder att vi först tar färjan över till Oskarshamn (nattur gäller eftersom ju M/S Gotland gick på grund för ett tag sedan och nu är på varv), körning till Göteborg och därefter färja över till Fredrikshamn. Därifrån är det bara en kort bit till Strandby, där den tilltänkte bor.
 
Vem är han då? Jo

Facco de la Malbirado heter han. Franskfödd och välmeriterad på jaktprov i Danmark, excellent med CK på utställning och A-höfter.
 
 

Även Svärta är ju franskfödd. Hon heter i stamtavlan Ebene des Amis de la Lande, 2x1 ukl på jaktprov, har ett antal cert och cacib på utställningar i Sverige, Danmark och Tyskland. Hon har B-höfter och är mentalbeskriven MH.
 
Självklart förväntar vi oss att denna kombination ska ge oss en kull med duktiga, samarbetsvilliga och snygga bretoner för jakt och trevlig samvaro.

Kommentera

Publiceras ej