Norsk Vinnare 2012 och Svensk Vinnare 2012

1kommentarer

Eftersom bloggen legat nere så länge så finns det ju mycket som har hänt.
 
24 november var det årets Norsk Vinnarutställning i Lilleström, Norge. Jag hade ju planerat att para Raska med en hanne boende i Norge (vilket ju också skedde) och min förhoppning var att det skulle kunna sammanfalla med denna utställning. Jag anmälde därför Raska dit, men se löpet det kom några veckor tidigare. Det gjorde att jag fick åka en extrasväng till Norge och hämta hennes kavaljer Dirk och istället blev utställningsresan en kombination med att återlämna Dirk till ägaren.
 
Det var 14 bretoner anmälda, vilket är en hög siffra för breton på NKK-utställning. 4 hanhundar och hela 10 tikar anmälda för Fredrik Norgren. Såklart fanns bland dem flera storvinnare, så det var långt ifrån självskrivet vem som skulle vinna. Jag var såklart sugen på att hon skulle kunna få certet och därmed bli Norsk Utställningschampion, men ett CACIB vore ju inte heller fel, för då skulle hon bli C.I.B vilket är Internationell utställningschampion.
 
För att göra en lång historia kort - Raska blev bästa tik med cert och CACIB och fick därmed alltså två nya championtitlar. Som grädde på moset även NV-12! Matte mycket stolt!!! I tävlan om BIR fick vi dock se oss slagna av danskfödde Zeus, som senare på dagen faktiskt blev gruppvinnare. Inte så vanligt att breton vinner gruppen så det var extra glädjande.
 
15 december var det årets Svensk Vinnarutställning på Stockholm Hundmässa. Eftersom Raska nu var för långt kommen i sin dräktighet, så fick hon stanna hemma. 7 bretoner var anmälda, tre hannar och fyra tikar (alla tikar i jaktklass!) för Siv Sandö. Anci Niklasson gick dessutom aspirant, så hundarna blev väl genomgångna.
 
Själv hade jag anmält mina två franskimporter Girro de L'Ardour och Ebene des Amis de la Lande. För Girros del gällde juniorklass och debut för inomhusutställning. Min förhoppning var att han skulle få excellent och därmed ha chansen att bli den första Svenska Juniorvinnaren, eftersom titeln är ny från 2012.
 
Samma här - ska göra en lång historia kort. Girro fick exc med CK och blev bästa hane. Med det så blev han inte bara SE JV-12, han blev också SE V-12! Som om inte det vore nog - Svärta (Ebene alltså) vann jaktklassen med CK, blev då också bästa tik och SE V-12. I tävlan om BIR:et så vann lillpojken och fick alltså gå in i stora ringen på sin första inomhusutställning. Han skötte sig otroligt fint hela dagen och gick t.o.m. till semifinal. Dock hamnade vi inte bland de fyra grupplacerade. Matte MYCKET stolt!
 
Tänk att vinna både BIR och BIM på Stockholm Hundmässa samma år!
 
 
Stort tack till Annelie för resesällskap och hjälp med att visa Girro i BIR:et.
 
.

1 kommentarer

Monica

18 Jan 2013 11:48

Gratulerer så mye med fine titler :)

Og alltid gøy å se bilder av valpene, det blir så spennende med valp i hus.

Svar: Tack! Ja det kommer flera bilder snart.
Marie

Kommentera

Publiceras ej