En vecka....

0kommentarer

... kan tyckas gå fort och det har det gjort här också. Imorgon är den nämligen en vecka sedan valparna började flytta. Då var det Malwa och Manne som for iväg med båten för vidare färd norröver.

På söndagen hämtades Molly och under måndagen var det först dags för Master att flytta till norra Gotland och på eftermiddagen kom Mixas nya familj med färjan. Trevliga bekantskaper samtliga som vi hoppas att få se mera av framöver.

Jag räknar stenkallt med att allt har gått bra under den här veckan. Jag har bara hört positivt ifrån valparnas familjer och räknar snart med en ny rapport.

Lilla Mocca som bor kvar hos oss går från klarhet till klarhet. Framåt och positiv är hon och igår fann hon sitt första byte - en björktrasthona som flugit in i ett fönster och därmed flugit färdigt. Mocca apporterade trasten, men ville då gå sin egen väg med sitt byte! Viljan finns där i alla fall och hon ska få några veckor till på sig innan vi testar på riktigt.

För dej som är med på Facebook så hittar du nya bilder på Mocca där.

Annars så är det konditionsträning som står på programmet - både för matte och hundar! Mamma Tindra har ju lite att ta igen efter sitt moderskap, men hon springer friskt vid cykeln och simmar gärna, så vi ska nog komma i form tills den 25 augusti! Husse kommer dessutom att åka upp lite tidigare och gå några inventeringsrundor på skogsmarken, så då får de jaga sig i form tills jag ansluter för fjälljakten.

Matte har nämligen blivit inbjuden att döma i Visby och den utställningen sammanfaller allt som oftast med vår norrlandsjakt. I år ligger den precis i premiären och av erfarenhet brukar det vara knökfullt med jägare speciellt då premiären infaller på en helg. Det blir alltså skogsjakt på premiären och därefter åker vi till fjälls, för att sedan avsluta en sväng till i skogen. Vi hoppas verkligen på fin föryngring - speciellt på fjället. I skogen hade vi riktigt bra ifjol, men på fjället var det sämre. Om man inte räknar med lämmeln förståss - och det gör vi INTE.

Nej nu börjar det bli klart det jag lagt på grillen så nu vankas det MAT!
.

Kommentera

Publiceras ej