Flaggan i topp

2kommentarerJa idag flaggar vi glatt vid Smiss i Vall. Javisst är det Sveriges Nationaldag och därmed också allmän flaggdag. Nej det är inte bara därför vi flaggar.

Vår stamtik Keerens Nicky fyller idag hela 14 år! Hon är alltså mormors mor till de små valparna. Hon är förvånansvärt pigg, men har lite bekymmer med värmen nu, så det blir bara kortare promenader för hennes del. Aptiten är det i alla fall inget fel på - hon talar minsann om när klockan är dag, ifall man skulle glömma alltså.

 Nicky 14 år idag


Jag tycker i alla fall att hon är oerhört fräsch för sin ålder. Man ska därtill komma ihåg att hon fött 5 fina valpkullar (2 i Danmark och 3 hos mej). Nicky är första breton i Sverige som tilldelats Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris. Det är vi oerhört stolta över. Det betyder alltså att hon lämnat flera framgångsrika avkommor på jaktprov. Hon har lämnat två jaktchampions (Wimsa och Tindra) och många flera duktiga hundar både på prov och praktiskt såklart. Att flera dessutom är vackra gör ju inte saken sämre. Hon är själv utställningschampion och gick till förstapris i öppen klass på jaktprov i sin första start.

Vi passar såklart också på att gratulera en av hennes "pojkvänner" Pasties de la Cour des Perdrix som idag fyller 12 år. De fick vår TT-kull tillsammans.

Ja maken och jag har förlovningsdag idag också - det flaggar vi ju också för....

2 kommentarer

Britt

06 Jun 2011 19:43

GRATTIS mormor önskar Qurry

Erik & Anna

06 Jun 2011 20:39

Grattis på förlovningsdagen!

Lite roligt då vi firar våran förlovningsdag idag oxå. :-)

Extra roligt med lite extra bilder idag!

Träffade två bretoner idag så suget är stort efter våran egna lilla guldklimp nu.

Kommentera

Publiceras ej