Växjö INT

1kommentarer

Ja nu är vi hemkomna från Växjö och det var en givande tur. Jag fick återigen träffa Qurry och hans familj, där Raska och jag också övernattade. Eftersom utställningen inte började förrän 11.00 och bretonerna skulle sist in i ringen av 77 hundar, så tog vi oss en härlig sovmorgon och en lång morgonpromenad. En god lunch hann vi också med innan färden ställdes mot Växjö.

Det var tyvärr bara tre bretoner anmälda för Fredrik Norgren. Qurry var ensam herre på täppan. Han skötte sig fint i ringen till en början, men väntan hade ju varit lång så han tröttnade lite till slut. Han fick ett fint förstapris och hederspris och med det var vi nöjda. Det var ju debuten.

Raska gick i jaktklass och fick nu sitt tredje cert. Hon är ju inte två år ännu, så det här var ett "bonuscert". I öppen klass startade Ciggi som också fick ck. I konkurrensen dem emellan drog Raska längsta strået och fick CACIB och blev BIR. I gruppen blev vi inte placerade, men det var en nöjd matte som ställde färden mot Oskarshamn och färjan hem.

Vi hade lite bråttom hem nämligen, för igår var vi inbjudna till fasanjakt och det ville vi ju inte missa. Raska var först ut och skötte sig riktigt bra, även om det var lite väl mycket spring i benen emellanåt. Hon har ju inte så stor erfarenhet av fasanerna ännu, men hon hittade några i dikena i alla fall. Bäst gick det dock med en rapphönskull, som hon skötte alldeles utmärkt. Tyvärr skötte sig inte skyttarna lika bra, två präktiga bommar blev deras resultat. Matte var dock nöjd med Raska i alla fall.

Efter fikat så fick Wimsa komma ut. Vi gick då i mera täckt terräng och Wimsa skötte sig bra. Vi testade nu med jaktvärdarnas Garmin Astro och det fungerade utmärkt i denna terräng. Det är ju inte alltid så lätt att varken se eller höra hunden och eftersom vi var ganska många som gick så var det ett praktiskt hjälpmedel. Värdarna hade bestämt att inte fälla några hönor. Så klart var det mest höns som Wimsa stod för och det blev inget fällt för henne heller. Summar sumarum så blev det en tupp fälld i ett annat gäng. Vi hade en härlig dag i alla fall.

1 kommentarer

Sabine

01 Nov 2009 21:47

Grattis till Raskas resultat i Växjö! :-)

Kommentera

Publiceras ej