Debutanter

1kommentarer

R-juvelerna blev ju ett år för en vecka sedan. I helgen som gick gjorde två av dem sin debut på jaktprov. Det var på ett särskilt fjällprov i Tossåsen. Det var Ramsa och Rissla som efter några dagars träning med Bretonklubben testade på allvaret. Ingen av dem lyckades att knipa något pris, men hundarna skötte sig väl. Bättre lycka nästa gång!

Vem vet - det kanske blir under kennelveckan på Gotland. Tanken har väckts så får vi se hur det faller ut. Jag ska förbereda det lite i alla fall.

Den som gjort debut på utställning är Rosso i Finland. Han firade ettårsdagen genom att få sitt andra reserv-Cert. Det är riktigt lovande. Grattis till Rudi (som han kallas) och Katja.

Raska fick följa med med när jag åkte på en konferens i Bergslagen under helgen som gick. Vi fick lite tid över på hemvägen, så vi passade på att hälsa på broder Ricky. Det blev full fart på syskonen när de släpptes lösa.



 
Puss på dej brorsan!



 
Eirams Ricky Rödräv



Stövarynglingen och husse skulle ju på jaktprov i fredags och det var de också, trots att det var skare på morgonen. Förhållandena var inte de lättaste, men till slut så reste han i alla fall en räv och drev blev det så det räckte till ett fint 2.a pris. Det var en stolt husse som kom hem precis när jag skulle åka till färjan för helgens fastlandskonferens. Atle har nu gjort två jaktprovsstarter och det har blivit pris båda gångerna. Dessutom har han genomfört ett godkänt RR-prov. Han blir ju två år först till midsommar, så vi är mycket nöjda med hans prestationer. Ska bli en spännande säsong nästa år - det är då allvaret börjar!


Stövarynglingen RR J Ekmarkens Atle

1 kommentarer

Pernilla

18 Mar 2009 16:18

Grattis till pris och till lyckade valpar. De ser underbara ut!

/P

Kommentera

Publiceras ej