Nordisk Vinnare

0kommentarer

Vi gratulerar Katja och Eirams Rosso Runner "Rudi" till cert, CACIB och Nordisk Vinnare-09, som de erövrade vid utställningen i Helsingfors i söndags. Det var Rudis tredje cert, men han är ju inte två år fyllda ännu, så det kan alltså bli fler! Dagen före var det Finsk Vinnare, där Rudi blev tvåa bästa hanne med reserv-cert och reserv-cacib.

Samma helg var det HUND2009 i Stockholm och där var vi tre Eirams-hundar som mötte upp tillsammans med ytterligare två bretoner. Det var inte bretonernas dag i Stockholm - inget CK utdelades och därmed blev det heller inget BIR. Vi var inte helt eniga med domaren kan jag väl säga och det fanns ytterligare några ägare av SKF-raser som var av samma uppfattning som oss bretonägare. Det blev alltså inga BIR i de raserna heller.

Det var i alla fall trevligt att få träffa Qelly, som fick ett förstapris med HP i juniorklass. En härlig hund som ser ut att ha framtiden för sig, förhoppningsvis både i utställningsringen och i jaktmarken. Jag hoppas såklart även att hon kommer att hävda sig på något jaktprov framöver.

 Eirams Queen Qelly, 13 månader

Kommentera

Publiceras ej