4 veckor

1kommentarer

Ja nu är vi framme vid halvtid, valparna är alltså 4 veckor idag. De utvecklas fint och blir mer och mer "hundar". De är vakna för vad som händer omkring dem och blir aktiva när man kommer i närheten av valphagen. Ännu så är det bara Svärta som har fått komma in till dem, men efterhand så kommer de också att få stifta bekantskap med de andra hundarna, en efter en. Det blir en nyttig erfarenhet till de kommande äventyr de kommer att få uppleva.

Upplevelserna kommer ju nu också efterhand. I helgen som gick så fick de flytta ner en våning. Det betyder att de lämnade vårt sovrum och flyttade till ett rum på nedervåningen. Det rummet ligger intill vår tvättstuga, så de kommer naturligt att komma i kontakt med vardagsljuden. De har inte reagerat på varken dammsugare, tvättmaskin eller torktumlare.

      Man blir trött av att flytta!

    .. men det går bra att busa också.


Flytten gick mycket bra och de har nu fått lite mera utrymme. Det lär ju behövas, men ännu så finns det en del av valphagen som inte är tillgänglig. Det blir den efterhand.

Samma dag så hade husse födelsedag och det betyder ju lite besök i huset. De som blev sittande mesta tiden i valplådan var barnbarnen och det är ju otroligt nyttigt att de små liven får träffa barn.

     Härligt med barn och hundvalpar!

Valparna har också kommit igång med att äta annat än den mat Tindra bjuder på. De äter med god aptit och ännu får de plats kring matbaren, men det är bara en tidsfråga innan vi måste ha två.

 MAAT!!! det är gott

Annars så har vi fått riktig vinter på Gotland. Vi har väl ca 30 cm snö och det har hittills varit kallt hela tiden. I morse var det -13,5 grader när jag gick morgonpromenaderna. Hundarna älskar snön. Nu har de förvarnat om mildare väder till imorgon, då det kommer att bli plusgrader och ev lite regn. Trots det tror jag att det kommer att bli en vit jul iår. Det är otroligt vackert ute nu, med mycket snö på träden.

 Härligt med snö tycker Raska


Valparna har dock inte fått komma ut ännu, men det kommer.

Så här såg det ut längs vägen till jobbet imorse. Jag kunde inte låta bli att stanna och ta en bild.



Vi har ju inte haft något vägsalt på våra gotländska vägar sedan 1987, så det är vinterväglag som gäller. Det betyder också dubbdäck på för att vara säker på att komma fram.



Så här såg det ut i vår trädgård imorse
.

1 kommentarer

malin från Öland

23 Dec 2009 18:41

Å vad härligt att se sötnosarna nu när dom är lite större. Ha en riktigt God Jul. Hälsningar från Öland

Kommentera

Publiceras ej