Rymning

1kommentarer

Den snö vi fick för en vecka sedan är nu i stort sett helt borta. Det ligger lite kvar nere i några diken, men det är inte så konstigt att den är borta, för här har det varit rena värmeböljan faktiskt. Vi har haft plusgrader även på nätterna och på dagarna har det varit så där en 6-7 grader varmt. Det finns ju inte någon snö som ligger kvar då.

Det betyder också att det är många hundtassar som skall torkas så fort de har varit ute och ska in. Tvättmaskinen får i alla fall göra rätt för sej.

   Första leken!


Valparna fortsätter att växa. De börjar nu så smått att leka och det kommer ett och annat litet försök till skall. De är i morgon måndag tre veckor och det är nu dags för första avmaskningen. I och med detta så är det också dags att få smaka på fast föda. Jag kommer nu att servera dem nymald nötfärs som då blandas med maskmedlet. Det brukar aldrig vara något problem att få dem att gilla köttfärsen, trots maskmedlet. Efter det så blir det att få smaka på valpfoder och majsvälling. Båda delarna brukar vara tilltalande och jag har aldrig haft några problem att få valparna att äta fast föda.

Tidigt i morse hittade husse en valp utanför valplådan. Det är alltså till att vara försigkommen. Bort med skyddsramen alltså!Vi växer - eller hur?


1 kommentarer

Linda

04 Dec 2008 17:48

Kul att se hur de vaxer och utvecklas! Jag ar dotter till paret i Smaland som lillkillen ska bo hos. Sjalv har jag en bretontik som snart ar 11 manader gammal.

Kommentera

Publiceras ej