Årets sista jakt?

0kommentarer

Idag har jag med Wimsa och husse med Tindra varit på fasanjakt. Det är troligen årets sista. Vi har varit med som hundförare till ett gäng på en av de större gårdarna på Gotland, Stafva i Barlingbo. Eftersom det var många skyttar delade vi på oss så jag och Wimsa gick med ett gäng och husse och Tindra gick med resten.

29 dec på Stafva.  Wimsa i rimfrosten

Fasanerna är inte att leka med i slutet av december, det ska gudarna veta. Vi fick i alla fall några fina tillfällen, men tyvärr blev det mest hål i luften. Vi hade väl ett 30-tal fasaner och tre rapphönskullar på vingarna. Vi gick väl lite drygt en timma och efter lunch så fortsatte gänget med några spaniels i lite tätare områden och då hade de också ett 20-tal fåglar på vingarna. Deras dag avslutades med andjakt, där det i alla fall blev några fåglar fällda.

Jag fick några fina bilder på Wimsa, men eftersom Tindra gick på annat område fick jag inte några bilder på henne den här gången.

På Stafva har man köttdjur, mjölkkor och ett eget litet gårdsmejeri (som håller på att bli ett betydligt större) är man tillverkar bl a en ljuvligt god blåmögelost kallad Stafva Blå. De har även flera sorter. De betingar ett högt kilopris, men det är helt klart värt att kosta på sej emellanåt. Läs gärna mer på www.stafva.se.

Kommentera

Publiceras ej