9 månader och 4 veckor

2kommentarer

GRATTIS! Igår fyllde R-kullen 9 månader. De gick därmed in i "vuxenvärlden". Nej de är inte vuxna än, åtminstone inte min Raska. Däremot lämnar de nu valpklassen och går över till juniorklass på utställning och de får faktiskt också lov att debutera på jaktprov.

Raska fick igår debutera på appellplanen vid lokala brukshundklubben. Jag hade fått en inbjudan till att komma och prova på rallylydnad, en relativt ny verksamhet som jag inte testat tidigare. Nu var det inte Raska som fick testa detta utan det var mamma Wimsa. Raska fick sig i alla fall en tur på plan innan. Det var oerhört spännande tyckte hon, så många hundar och människor att hålla koll på. Emellanåt var hon i alla fall koncentrerad på mej och då gick hon jättefint med fin ögonkontakt med mej. Det höll dock inte så långa stunder för rätt som det var hände något i närheten som hon bara måste kolla på istället. Matte finns ju där ändå. Det stod dock klart att det är mej det mest beror på. Vi behöver åka dit fler gånger alltså. Det lovar dock gott inför framtiden, för hon tyckte verkligen det var kul och spännande.

Mamma Wimsa tyckte också det var kul att komma igång och träna även lydnad igen. Rallylydnaden gick riktigt bra och hon fungerade jättefint. Wimsa och jag har ju tävlat lydnad en del, även om det var ett tag sedan nu. Vi har lyckats få till två förstapris i klass 2 så här långt. Vi får se om det blir något mera tävlande.4 veckor - innan flytten

Valparna blev igår 4 veckor, otroligt så fort tiden går. De fick då flytta ner en våning. De föddes i vårt sovrum och har varit där sedan dess. Det började dock bli lite trångt och deras nyfikenhet ökar ju efterhand och det har varit några rymningar ur lådan, med den risk det innebär. Nu är den stora lådan/hagen uppmonterad i allrummet, som är alldeles utmärkt för valpar. Det är golvvärme där samt att man direkt kan komma ut på gården. Omställningen med flytten har de tagit med ro och det har gått alldeles utmärkt. Första natten har också gått bra. Mamma Unni har ju också sovit där så klart, även om hon kan ta sig ur hagen när hon vill.

De har nu också fått prova på valpfoder och majsvälling. Det var riktigt smaskens och de fattade direkt vad det handlade om. De skall nu efterhand få mer fast föda och förhoppningsvis lite mindre från Unni. Hon har dock gott om mat ännu, så vi får se hur fördelningen blir.(Jag försökte lägga ut den här texten redan igår, men vi hade då stora problem med internetförbindelsen, så det fick bli idag istället. Nu spelar dessutom texten sitt spratt med mej och hamnar inte riktigt som jag vill, men det får vi ta!)

2 kommentarer

Teija

10 Dec 2008 12:28

Oj, valparna är så söt!! Mera bilder...

Sven-Åke

10 Dec 2008 16:04

Nej, vi tycker tiden går så sakta...men vad vi längtar.

Kommentera

Publiceras ej