Svensk bretonhistoria x 2

0kommentarer

Svenska Kennelklubben har två fina utmärkelser för uppfödning av duktiga hundar. Det är dels Bruksavelspris, som kan tilldelas avelsdjur som lämnat duktiga välmeriterade hundar på exempelvis jaktprov och dels är det Bruksuppfödarpris, som kan tilldelas uppfödare av välmeriterade hundar på exempelvis jaktprov. I båda fallen så måste dessa hundar även ha fått pris på utställning.
 
På vår vägg hänger ett av vardera!
 
2008 tilldelades vår tik Keerens Nicky Bruksavelspriset för duktiga avkommor från de tre kullar hon födde hos oss. Nicky var den första (och hittills enda) breton som tilldelats denna fina utmärkelse.
 
Dessa avkommor tillsammans med barnbarn till Nicky ligger även till grund för att Kennel Eirams som första bretonkennel i december 2013 tilldelades Bruksuppfödarpriset.
 
 
Vi är otroligt stolta för dessa utmärkelser, men utan duktiga valpköpare som ger sig ut och visar upp sina duktiga hundar på jaktprov hade vi inte kunnat få dessa priser.
 
STORT TACK till er alla för ert arbete och engagemang. Alla kom inte med på det första uppfödarpriset och anledningen är att ni är fler än man får lov att tillgodoräkna sig. Jag hoppas dock inte att det dröjer speciellt länge tills vi har möjlighet att söka ytterligare ett pris. Det saknas i dagsläget endast 3 poäng och då behöver alltså tre hundar höja sina enskilda poäng - då är även det diplomet snart på vår vägg!
 
 

Kommentera

Publiceras ej