Veterinärbesök och beslut

3kommentarer

Idag har vi varit på valpbesiktning med vaccination och chipmärkning. Det betyder alltså att nu är det bestämt vem som är vem på papper också. Kennelmamman har haft lite beslutsångest över vem som ska bli den som stannar kvar på kenneln. Till slut blev det ett beslut i alla fall (det var ju tvunget!).

Här är vi alla samlade och väntar på att veterinären ska ta var och en för koll, putt och chipmärkning.


Ingen större oro överhuvudtaget, trots att det var första gången de var i bur, förutom de gånger de åkt i bilen förståss, men det är inte i den här buren.

Klicka på de små bilderna ifall du vill se dem i större version.


Först ut blev Eirams Maffige Manne SE39818/2012 VO LS, tidigare känd som svart

   
Manne är sist född och kommer i fortsättningen att göra trakterna kring Skellefteå osäkra för alla fåglar i marken.
Det kommer att bli ett antal jakter i Västerbottens fjällvärld också. Eftersom husse tidigare startat på jaktprov så kommer vi säkerligen att träffa Manne där också. En och annan utställning hoppas jag också på. Manne kommer att få en Eiramshund som storebror.

Näste blev hans bror Eirams Master Mind SE39819/2012 VO LS, tidigare känd som blå.

  
Master är född som nr 3 och kommer att stanna kvar på Gotland. Han kommer att flytta till norra ön, till Fårösund, där han kommer att göra allt han kan för att prestera fasaner och rapphöns för sin husse. Eftersom han är kvar på Gotland kommer kennelmamman att göra vad hon kan för att vi också ska få se honom på både utställning och jaktprov.


Då går vi över till damerna då. Först ut är Eirams Malliga Malwa SE39820-2012 VO LS, tidigare känd som gul.

  
Malwa är född som nr 5 och kommer att flytta norrut hon också, närmare bestämt till Luleå. I skogarna däromkring ska varken tjäder eller orre känna sig säkra och det tror jag inte att riporna på fjället ska göra heller. Jag räknar också med att vi får se Malwa på både utställning och jaktprov framöver.


Därefter var det dags för Eirams Maxade Mixa SE39821/2012 VO LS, tidigare känd som röd.

  
Mixa är född som nr 4 och kommer även hon att flytta norröver. Det blir utanför Umeå som hon kommer att bo och de fåglarna däromkring får det inte heller lätt. Det får inte riporna på fjället heller, för det blir några turer dit också för Mixa. Det finns en äldre bretontik som väntar på Mixa när hon kommer hem och om inte jag är felunderrättad så kommer vi att få se Mixa på både jaktprov och utställning framöver.


Som nummer fem fram till veterinären var Eirams Minty Molly SE39822/2012 VO LS, tidigare känd som aprikos.

  
Molly är född som nr 2 och kommer att hittas utanför Uppsala framöver. Där ska hon jaga fasaner, men troligtvis blir det någon tur till fjälls för henne också. Husses jaktkompis har också breton, så det blir troligen gemensamma turer. Jag räknar starkt med att vi kommer att träffa på Molly på något jaktprov och utställning också.


Ja då har vi bara en kvar och det är Eirams Morska Mocca SE39823/2012 VO LS, tidigare känd som lila.

  
Mocca är född först och var faktiskt och diade ännu medan navelsträngen satt kvar. Ja, vad är det som gör att man väljer just den speciella valpen. Det är en fråga som jag inte riktigt kan svara på just nu.

Mocca är otroligt lik sin mor och det är ju en valp efter just Tindra jag valt. Jag hoppas verkligen att hon får mammas finaste egenskaper som självklart är jaktlust, dresserbarhet och fågelfinnarförmåga. Det är något som jag hoppas samtliga valparna kommer att få. Det som också är en mycket speciell egenskap hos Tindra är hennes pälskvalité, som jag faktiskt inte sett hos någon av de andra hundarna jag fött upp - åtminstone inte hos de jag har behållit. Det är ju dem jag mest kan bedöma.

Tindra har en päls som ännu aldrig har behövt schamponeras. Badat har hon gjort - både i apportarbete och för rent nöje, smutsig har hon verkligen varit efter många jakter och prov, men hon känns aldrig smutsig i pälsen, trots att hon går i rastgård om dagarna. Det känns som om Mocca kan ha samma kvalité och det betyder inte att de övriga har en dålig kvalité på sin päls.

Mocca kommer också att återses på något jaktprov framöver och utställning - jag det blir det också. Jaga kommer hon att få göra såklart, både rapphöns och fasaner här hemma samt gråfågel och ripor norröver. Vi tar ju oss en tur dit varje år.

Det återstår att se om jag valde rätt. Jag hoppas i alla fall att jag valt rätt hund till respektive köpare och att de kommer att bli nöjda med sina nya jaktkamrater. Jag önskar dem alla stort lycka till på Dianas stigar.

Jag tackar också Mita för hjälp med både foto och handling, samt lite goda råd i mycket annat.

Nu ska vi skåla lite för de små - det är ju faktiskt dop idag!
.

3 kommentarer

Peter

19 Jul 2012 20:50

Vi skålar med er och ser fram emot att få hälsa Mixa välkommen till våran familj !

Peter m fam.

Marie

19 Jul 2012 20:59

Vi ser framemot att träffa er också!

Mita

20 Jul 2012 07:30

Skål för alla valparna som nu har fått sina namn på papper, skål till alla förväntansfulla valpköpare som fom nu kommer att få en förändrad framtid iaf de första mån framöver, skål för stor jaktlycka som kommer med dessa småttingar och skål för just DIN lilla nya familjemedlem Marie.

Önskar alla valpköare och dej stort lycka till med de små, och lilla Mocca lär jag ju få träffa många gånger framöver

/Mita

Kommentera

Publiceras ej