Raskas rövargäng är här!

3kommentarer

Ja det blev valpar idag. Jag åkte till jobbet som vanligt i morse, men husse var ju hemma såklart och hade fått noga anvisningar om att hålla koll på prinsessan. Jag hade tänkt att jobba på förmiddan och åka hem kring lunch. Vid strax före elva ringde jag hem för att kolla hur läget var. Ja hon är lite orolig, sa husse. Hon vill gärna att man är hos henne.

Ja då får du vara det sa jag såklart. Jag kommer snart. Nu blev det tyst sa maken, jag ska kolla. Hon har börjat krysta nu. OK jag kommer hem på en gång.

Jag har max 15 minuter hem. Innan jag hunnit stänga av datorn på jobbet så ringde det på mobilen. Nu är första valpen född, vad ska jag göra? Maken lät lite lätt orolig. Låt henne sköta det så kommer jag.

När jag kom hem så låg min prinsessa där med sin förstfödda dotter. För att göra en lång historia lite kortare - det började med tre tikar. Nr 2 och 3 kom med ca 3 minuters mellanrum!

Därefter kom det två killar. En tik och sen ytterligare en hane. Nu tog Raska en paus och sov en liten stund. Sen kom ytterligare en hanne. Nu var det alltså 8. Jag låg på sängen bredvid och läste lite och var bara åskådare, för Raska har fixat allt alldeles utmärkt själv. Det har knappt märkts när hon fått varje valp, förutom de två som hon fött utanför lådan förståss.

Raska tar en paus efter 7 födda


När jag nu trodde att det var klart, så flyttade jag över valparna till biabädden bredvid lådan för att kunna städa och byta i valplådan så döm om min förvåning. Jag plockade två och två valpar. Helt plötsligt gick det inte jämnt ut. Det hade kommit ytterligare en. En tik till - duktig tös.

När det var rent och fint i lådan så blev den nyblivna mamman hungrig igen och åt nu sitt morgonmål med god aptit - precis som vanligt alltså. Vi tog därefter en promenad och jag kollade henne lite extra. Åter upp i lådan igen.

Frågan var - var det nu klart? Jag var inte riktigt säker faktiskt, så när det blev en liten krystning och en ny valp visade sig så var det inte helt förvånande. Det som däremot var konstigt det var det att den här valpen visade inga livstecken. Han var minst lika fin som de övriga och vägde också ungefär detsamma, men som sagt helt livlös.

Nu har det gått ett antal timmar sedan sista valpen föddes. Hon har skött allt som en tik som aldrig gjort något annat än fött valpar. 10 valpar födda på 5 timmar, det är helt lysande arbete. Som synes så är alla vit/orange, vilket jag visste från början att de skulle vara. Samtliga är dessutom födda med svans.

 Hela rövargänget

Vi har varit på ny promenad och jag tycker nog ändå att hon fortfarande är lite fyllig. Vi får hoppas att det beror på att hon varit så stor och att det härmed är klart.

Det blev alltså som med mormor Nicky - dålig aptit ger 10 valpar (även om det var en som dog här). Blir de sedan minst lika bra som WW-kullen är jag mer än nöjd. Denna NN-kull har alla förutsättningar. De ni - ni som beställt en valp, det gäller att ta vara på det bara, men det tror jag nog att ni gör.

3 kommentarer

Jacob

19 May 2011 22:36

Helt underbart att allt gått bra! Har haft möte med jaktlaget idag o berättade att det var på gång. Viss avundsjuka uppstod!Hälsa Raska och hennes 9 barn!

Peter & Johanna

20 May 2011 06:12

Grattis till rövargänget, vad härligt att det blev många tikar! Lycka till!

Mita

20 May 2011 07:45

Super GRATTIS, vilken kull, då blev det som jag tippade då, 10 st men det blev lite fel fördelning på dom,

Hoppas ni fått en lugn natt och att det inte har dykt upp flera valpar, trist när en fullgången valp är död men hon har nog med de som redan finns där.

/Mita

Kommentera

Publiceras ej