En glad husse

0kommentarer

Ja det var en strålande glad husse som jag mötte när jag kom hem i tisdagskväll. Han hade under dagen, i strålande vackert väder, startat schillerstövaren Atle på ett rävprov. Vi har ju skarsnö, men det ligger också ett tunnt lager lössnö ovanpå.

Atle har ett RR-diplom men har tyvärr vid ett tillfälle i vinter intresserat sej för rådjur. Husse har därefter jobbat mycket aktivt med att tala om för herren schiller att dessa djur ska vi INTE bry oss om.

Det talades även om att det fanns en mark nere på sydvästra ön mot sjön där det i stort sett inte finns några rådjur, så husse tog kontakt med markägaren där och fick klartecken att han fick komma dit och prova sin hund.

Husse lär ha haft puls vid flera tillfällen under provdagen. Vid ett tillfälle kom först räven, sedan hunden och kort därefter 2 rådjur! De såg även 3 djur vid ett tillfälle och det fanns gott om korsande spår där drevet gick fram.

Atle intresserade sig dock bara för räven och det blev till slut ett fint förstapris, så det fanns ju anledning för husse att vara glad och nöjd över sin duktige och snygge hunds prestationer.

Nu håller vi tummarna för att Atles rabiesblodprov visar tillräckligt antal antikroppar, så han kan få åka med till WDS i Danmark i juni.

Kommentera

Publiceras ej