Hemma igen

1kommentarer

Ja då är vi så hemma igen efter vår tripp till Danmark. Vi har faktiskt varit hemma över en vecka, men det har varit så hektiskt så jag har inte haft tid att blogga på länge.

Tar det i olika omgångar, så det blir nog flera inlägg. Först var det i alla fall resan till Danmark och bretonklubbens vårprov där.

 Det var verkligen ett lyckokast att investera i en Brobizz, för det har ju blivit ett antal resor över bron de här två senaste åren. Det blir förhoppningsvis fler framöver också och med brobizzen är det halva priset på broavgiften.

    På väg över bron 

Proven gick i år på Jylland, så det var att också åka broarna över både Stora och Lilla Bält. Wimsa och jag var ju där i samma område i slutet av februari, fast i helt annat ärende(!).

Vi har bott hos gästvänliga vänner och passade då på att träna lite i ett kaninhägn. Vet inte om det har så stor effekt, men det skadar i alla fall inte.

  Raska i hägnet  

Att resa söderöver så här års är att få möta våren två gånger. När vi kom fram så var det riktig vårvärme, så skönt att vi faktiskt kunde sitta ute en stund på kvällen. På fredagens prov fick vi ett riktigt smakprov på vad som komma skulle, för då var det kring 16 plusgrader. Det skulle bli varmare - på lördagen hade vi hela 23 grader varmt - i början av april!

På fredagen skördade vi tyvärr inte några större framgångar. Raska debuterade i unghundsklass och Tindra startade i öppen klass. Båda var i fågelkontakter, men tyvärr i trånga lägen tillsammans med partner. Inga premieringar alltså.

På lördagen i rena sommarvärmen startade återigen Raska i ukl. Var ute i hela 5 släpp innan hon slutligen fann ett rapphönspar, som hon skötte galant. Förstapriset var bärgat!!! Så stolt matte blev och vilken fin födelsedagspresent hon gav mej (en dag i förskott).

Det blev rena släktkalaset när det på lördag eftermiddag skulle bli matchning mellan fredagens och lördagens förstapristagare. 10 unghundar hade tillsammans fått 12 förstapris (och ett andrapris = totalt antal pris i ukl). Av dessa 10 är 6 barnbarn till vår Nicky. Raska hävdade sig inte något speciellt i matchningen, men bästa unghundar (hane resp tik) blev två kullsyskon - båda barnbarn till Nicky och således kusiner till Raska.

10 stolta ägare med sina duktiga unghundar

Det var många hundar till start båda dagarna. Fredagen hade 4 partier med 10-12 hundar styck, där 3 partier var blandpartier ukl-ökl. Lördagen hade 5 partier med 4 blandpartier.

På söndagen var det så dags för vinnarklassen. Även här var det ett stort startfält med 4 partier. Även här hade Nicky ett antal barn och barnbarn till start, närmare bestämt ett barn (Tindra) och 6 barnbarn. Tindra gjorde tyvärr bort sig i första omgång. Till andra omgång gick 3 Nickybarnbarn vidare och två av dem blev senare placerade som nr 2 och 4 i VK. Jag är oerhört stolt å Nickys vägnar! Därtill var R-kullens pappa Malthe placerad som nr 3.

De fem placerade i VK med vinnaren PVN*s Alf till höger


Malthe

Efter en toppenhelg tillsammans med härliga danska bretonvänner var det dags att bege sig hem igen, till årets kennelträff - en hel vecka med härliga hundar och människor på de gotländska fälten.
.

1 kommentarer

Pernilla

18 Apr 2009 16:00

Grattis till förstapriset! Vilka barn och barnbarn Eran Nicky har. Blev lite förvånad att hon redan är så gamal men tiden har runnit ifrån mej. Tyckte att hon nyss va valp?

/P

Kommentera

Publiceras ej