Juvelen Raska....

0kommentarer

... gjorde sin matte så stolt och lycklig igår. Vi hade ett särskilt prov (jaktprov) där jag till slut bestämde mej för att starta Raska i öppen klass - trots att hon ännu bara är 20 månader. Hon har ju gått till både första och andrapris i unghundsklass, så det var väl kanske dags. Jag vet ju att hon har kapacitet för öppenklass om hon bara tänker på att samarbeta med sin matte och inte kör "kan själv" allt för mycket. Självklart är det hon som står för att hitta fågel, men det är ändå jag som ska få bestämma vart vi ska gå.

Nu var vi bara 4 startande på provet och eftersom jag dessutom inte kunde vara med från början p g a att jag skulle på ett viktigt möte på jobbet, så kom jag ut först vid 10.15-tiden. Döm om min förvåning när de övriga kom tillbaka precis och sa att alla var färdigbedömda! Tyvärr hade det gått fel för två av hundarna så de var "nollade", men de fick i alla fall fortsätta som sparringpartners åt Raska och mej. Det betydde då att Raska fick gå i stort sett oavbrutet i ett släpp som varade dryga timmen. Det är nämligen minimikrav på 60 minuters släpptid för att kunna gå till ett förstapris, men normalt så brukar den släpptiden vara uppdelad på 20-minutersintervaller.

Nu var det dock bara att gilla läget och det gillade Raska. Hon var inte speciellt påverkad av att få gå hela tiden. Hon älskar ju att jaga! Och som hon jagade. Javisst blev hon lite öppen i sin reviering stundtals, men hon är en fena på att hitta fågel och som hon ytterst sällan missköter. Tre utmärkta fågeltagningar blev det, varav två med fällning och två utmärkta apporter gjorde att Raska tilldelades ett välförtjänst 1:a pris i öppen klass. Sååå stolt hennes matte var.

Domaren, som även dömer prov hos vorstehklubben, sa att om det hade varit betyg även för breton (vilket det alltså inte är - domaren fastställer prisvalören) så hade hon tilldelats betyg 9 på en 10-gradig skala!

Nu har vi anmält prov även lördag och söndag, så nu blir det elitklass nästa.

Med på provet var även Raskas kullbror Ricky, men han fick inte riktigt till det. Det blir dock nya chanser lördag och söndag och då kommer även kullsystern Riva med. Vi håller tummarna för dem då.

Självklart ska vi gratulera även den andra pristagaren på gårdagens prov. Det var weimaranern Embla som med husse Marcus nu fick förstapris i elitklass och med det så blev Embla Svensk Jaktchampion. Vi lyfter på hatten och hurrar högt!
.

Kommentera

Publiceras ej