Debut i elitklass

2kommentarer

Ja Raska gick ju till ett utmärkt 1:a pris i öppen klass på jaktprov i torsdags och då var det ju inte så mycket annat att välja på än att starta henne i elitklass på de två efterföljande jaktproven lördag och söndag.

I lördags gick hon riktigt gott i första släpp där hon fann en svår fasanhöna i högt myrgräs. Hon fixade den dock med bravur, allt i ordning. Eftersom det var en höna så fälldes det inte (vi undviker att skjuta bort våra blivande avelsfåglar nämligen!). Hon fortsatte gott och låg bra till för ett fint förstapris, men när det gick över till att bli ett medvindssök i stark vind så gick det inte lika bra, vi har liksom inte tränat något på det ännu. Hon gick ut bra, men fastnade tyvärr i ett intressant dike och tog inte riktigt marken med sig. Till slut så låg hon på dryga 200 meter ut i medvinden och när partnern stötte en rapphönskull så tyckte Raska att det var kul att följa med parkompisen. Det tyckte dock inte matte, men that's life ibland.

Idag söndag har vi haft en ny chans och den har den lilla pärlan nyttjat på rätt sätt. Hon har haft två fina fågeltagningar, tyvärr var den första på fasanhöna (se ovan) och den andra på rapphöns, som inte är lovliga att fälla längre. Det betydde att det inte fälldes något för henne idag, men hon har gått glimrande och matte är SÅÅÅÅ nöjd. Hon har tilldelats ett förstapris i ELITKLASS!!! Inte illa för en knappt 20 månader gammal liten bretontik. Domaren ville gärna få en fällning på henne och då hade ett HP inte varit långt borta. Nu blev det inte så, men vad gör väl det - ett förstapris i elitklass är SÅÅÅ gott!!!

Med på proven har även Raskas kullsyskon Riva och Ricky varit. I lördags så gick Riva till ett fint 3:e pris, medan Ricky inte riktigt fick till det. Idag har ingen av dem lyckats riktigt, men de har ändå gjort riktigt fina jobb och utvecklas hela tiden. Uppfödaren är STOLT över er!!!

Vi gratulerar även Ted med Leia och Marcus med Embla som båda gick till var sitt fint 2:a pris idag.
.


2 kommentarer

Mita

16 Nov 2009 08:00

MEGA GRATTIS TILL EN DUKTIG RASKA, vad månde det bliva av denna pärla, säkert dubbel Ch inom snar framtid.

Härligt Marie och än en gång GRATTIS till er båda och till kanonduktiga hundar från Eirams kennal.

/Mita

Britt

21 Nov 2009 17:06

Stort GRATTIS till Raska och Dig

Kommentera

Publiceras ej