MyDog 2014

0kommentarer

Mocca och jag har varit på resande fot några dagar. Det var närmare bestämt Göteborg och MyDog som var målet. För Moccas del var det första gången och för min egen den andra - förra gången var med Fanta som unghund 1993 - alltså hela 21 år sedan! Då hade inte konceptet MyDog skapats än.
 
Numera är det två internationella utställningar över 4 dagar. För vår del var det i år fredag och lördag. Tyvärr var anmälningssiffran för breton mycket låg, bara två på fredagen och en på lördagen. Dock krävs det ändå att hunden har en viss kvalité för att kunna bli bäst i rasen och det ansåg domarna att Mocca har.
 
På fredagen dömde Henric Fryckstrand och tilldelade Mocca BIR med hennes andra cert och CACIB. Matte mycket nöjd. Någon grupplacering blev det inte - ovanligt högt antal raser i gruppfinalen, tror att det var 18 st.
 
 
 
På lördagen dömde Hans van den Berg, Nederländerna och även han tilldelade henne BIR med hennes tredje cert och CACIB. Hon fick därmed även Crufts-kvalification 2015 (hon fick kvalification för 2014 i Stockholm i december). Matte fortsatt nöjd och även nu var det högt antal BIR-vinnare i gruppfinalen och oplacerade där. Ungefär detsamma antalet som dagen före.
 
Hon har skött sig riktigt bra och har inte varit något påverkad av alla hundar, trängsel och oväsen. Kopplar av och sover under dagen i sin stora tygbur.
 
Mocca är nu lite drygt 19 månader och utvecklas fortfarande både exteriört och jaktligt. Får se om det blir någon mera utställning före tvåårsdagen, men helst ska vi fixa till ett förstapris på jaktprov i öppen klass före dess - och det är ju inget man bara går ut och hämtar!! Hon har dock stark pontential för att fixa det, så chansen finns i alla fall. Vi jobbar vidare på fälten så får vi se om det kan bli något vårprov längre fram.
 
.

Kommentera

Publiceras ej