Jubileumsutställning i Malmköping

2kommentarer

Trots att valparna nu är som ljuvligast (valpar är ljuvliga hela tiden, så de är alltid som ljuvligast(!)) tog jag mig ändå tid att åka iväg på utställning i helgen. SKF (Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar) är vår specialklubb dit bl a breton hör fyller i år 15 år. Jag har suttit i styrelsen sedan klubben bildades 1996, först som rasrepresentant för breton och nu sedan ett antal år tillbaka är jag sekreterare. Självklart ska man då åka på jubileumsutställningen. Den var förlagd till Malmköping, med boende i nära anslutning.

Utställningen var dessutom en dubbelutställning, så vi hade två dagar och två chanser till allt.

Tyvärr var det inte så många som tog tillfället i akt. Vi hade ju hoppats på höga anmälningssiffror, speciellt som vi bokat in två jättebra domare för dagarna - Bo Wallin och Ann Carlström. Det var tänkt att de skulle döma båda dagarna båda två, men nu blev det inte fler hundar än att de fick döma en dag vardera.

8 bretoner var anmälda och 7 mötte upp. 4 av dessa var min uppfödning och därtill så hade jag Svärta med mej. Härligt att ni kom ni som var där. Jimmy och Primus hade längst att åka, men jag tror nog att Jimmy tycker det var väl värt den långa resan. Pigge Primus är precis två år fyllda och fick sin första jaktprovspremiering i våras. Det betyder ju då att han får ställas i jaktklass och det gjorde han ju såklart. Jag åtog mej att visa honom och det gick jättebra. Han skötte sig fint och båda domarna tyckte ungefär lika om honom, vilket ledde till Excellent med CK och därmed också de två första CERTen. BIM blev det dessutom båda dagarna.


  Primus

I jaktklass var Svärta ensam, men hon hade konkurrens från en dansk championtik om CERTet. På lördagen var det Svärta som gick segrande ur den striden och fick därmed lite revansch från förra mötet i Danmark i januari, då Midtvejs Corazon placerades före Svärta. Nu fick således Svärta sitt tredje CERT och är numera fullcertad.

I öppen klass ställdes Penny Pepper (Tyra kallad) och Queen Qelly, båda lite drygt 2 år. Jag visade även Tyra och hon fick en very good. Husse visade själv Qelly och hon fick en Excellent.

I veteranklass var det slutligen Unika Unni som ställdes. Unni är ju en van hund i ringen och hon skötte sig bra även den här gången. Hon fick Excellent med CK och blev bästa veteran.

Således tre tikar till bästa tikklass som slutade med Cora på tredje, Svärta på andra och Unni som vinnare. Unni blev också BIR. I finaltävlingarna sopade hon nästan rent. Hon blev BIS-jaktprovsmeriterad, BIS-veteran och BIS-3.

   Unni BIS-3

4 hundar från uppfödningen betyder möjlighet till en uppfödargrupp. Det gick vi självklart in med, för det är inte så ofta det händer. Vi fick ett HP på gruppen och i finalen blev vi trea av tre grupper.

   Vår grupp

Söndag ny dag och ny domare, vilket betyder nya blanka blad. Nu hade vi ju samma hundar till bedömning båda dagarna, men några förändringar blev det.

Som jag tidigare skrev så fick Primus CERT båda dagarna och blev också BIM båda dagarna.

I öppenklassen fick nu både Tyra och Qelly Excellent med CK. Jag visade återigen Tyra medan Qelly fick en mera van handler (återigen TACK Eva för din hjälp!).

I jaktklassen fick Svärta återigen Exc med CK och det fick även Unni i veteranklassen.

Det betydde att vi fick hela fem tikar i konkurrens om bästa tik. Tyra blev oplacerad (det placeras ju numera bara fyra i konkurrensklasserna) och Qelly blev fyra. Unni fick inta tredjeplatsen, medan Svärta återigen blev två. Segrade gjorde nu Cora och fick också sitt CERT och blev med det Svensk Utställningschampion att lägga till hennes tidigare danska. Cora blev senare BIS-3.

En utställningsdag kan bli lång och speciellt om man väntar på finalerna. Det gäller då att koppla av tills det blir dags igen.....
 

2 kommentarer

Britt

13 Jul 2011 19:28

Stort GRATTIS till alla Eirams-bretoner!

Monica

14 Sep 2011 22:08

Hej!

Sitter och klickar runt och njuter av alla härliga bretonbilder. Jag slås av hur väldigt lika varandra Ricky och Primus är! Otroligt stiliga herrar!Ha det bra!Monica & Ricky Rödräv

Kommentera

Publiceras ej