Vackert väder

0kommentarer

Ja i helgen var det verkligen vackert väder hos oss. Riktigt kallt på natten (-13 grader är kallt hos oss!) och sol från klarblå himmel på dagen. Tempen steg ju därmed också och det blev en fin dagsmeja både lördag och söndag.

Eftersom vi hade riktigt töväder förra helgen och det därefter varit kallt varje natt under veckan som gått så har vi nu en kraftig skarsnö - på både gott och ont. Gott såtillvida att den bär att gå på för både folk och fä. Ont för att viltet har det riktigt besvärligt. Det är ju inte lätt att komma genom skaren för fåglarna t ex och rådjuren har det också mycket besvärligt. De smala små benen går ju lätt genom skaren och de har också riktigt svårt att finna föda.

Vi fick ju också en del nysnö under veckan, så det ligger drivor både här och där, det är ju tyvärr blåsigt på vår kära ö.

Småkillarna gillar i alla fall snön och det är ju tur. Konstaterade att de nog inte vet hur det ser ut utan snö, för när de började få komma ut (hela kullen alltså) så var det ju redan helt snötäckt. Undrar hur de kommer att ta det med barmark.

Skaren gör ju att de nu börjar få upp riktigt bra fart och de tar sina små vändor iväg. Nyfikna är de ju så att kolla buskarna hör ju till vanligheterna. Att de därtill hittat några fasaner gör ju inte intresset mindre!

 Ozzy i aktion


 Okki kollar

 Söte Opus

Ja alla hundarna gillar ju snön och då inte minst Svärta. Hon rör sig med fin aktion på skaren, men har inte funnit någon fågel sen snön kom och det är inte så konstigt, för jag har inte aktivt försökt att finna någon fågel för någon av hundarna, då jag tycker fåglarna har det nog besvärligt ändå.

Ja vi behöver komma igång med träningen, för det är inte så mycket lydnad befäst på den här damen inte.

 
För en gång skull stående still - Svärta

Hur vackert det än varit i helgen - jag vill fortfarande ha VÅÅÅÅR!!!!Kommentera

Publiceras ej