SKF-utställning Elmia Jönköping

5kommentarer

Ja, i helgen var det årets huvudutställning inom SKF (=Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar). Den var i år förlagd till Jönköping och genomfördes samtidigt som Elmia Game Fair. Anmälningssiffran för breton var tyvärr inte något att hurra över, men 5 st kom i alla fall. Det blev släktträff i dubbel bemärkelse. Från Eirams kom 4 st och därtill så var 4 st efter samma hanhund, nämligen danske Malthe.

  Så här glad blev Monika när Ricky fick sitt första CK!

Det var hela 4 juniorer. Förutom ovannämnda Eirams Ricky Rödräv så var det ytterligare en juniorhane. Red Garlic's Klimp fick 1 juniorklass. Det var inga ytterligare hanhundar anmälda.

  Red Garlic's Klimp

Tre tikar således. I juniorklass systrarna E Raska Rivjärn och E Rita Racer. Raska fick 1 med HP och Rita fick för dagen ett 2:a pris. Domaren tyckte hon behöver växa till sig lite till, men att hon har utvecklingsmöjligheter.

  Raska Rivjärn



  och Rita Racer

Sist men inte minst så var det då vår jaktchampion Tindra som gick i jaktklass. Tindra hade två cert sedan tidigare så det var med spänning vi såg fram emot om det skulle lyckas - att få det tredje och sista certet som därmed skulle göra Tindra till vår tredje dubbelchampion. Javisst - domaren Eva Jönsson var mycket förtjust i Tindra och visst fick hon cert.

  Tindra Trassel


Och så här glad blev jag (och Tindra) när vi fått både cert och championat.



Mattes hjärta klappade hårt, det kan jag lova, men det var av äkta glädje och stolthet. Man kan inte vara annat än stolt när vi nu gjort en "hat trick". Rasen har i Sverige genom tiderna fått fram 5 dubbelchampions, av dem är 4 i livet idag, 3 av dem bor vid Smiss i Vall och 2 av dem HAR JAG FÖTT UPP. Då får man väl vara stolt och glad.

Till slut så var det så dags för tävlan om vem som skulle bli dagens BIR. Det stod då alltså mellan unge Ricky Rödräv och den lite mera erfarna (men utställningsogillande) Tindra. Domarens val blev slutligen Tindra. Jag hade gärna låtit Monika och Ricky stå som slutliga segrare, men som domaren sa "idag får han se sig slagen, men om ett par år så får tiken garanterat stå som tvåa - han är riktigt lovande!"

  BIM och BIR

Vi hade också en uppfödargrupp som belönades med 1:a med HP. I finalen blev vår grupp slutligen fyra av fyra.

Tindra blev slutligen BIS-Reserv, alltså femma. Det var totalt 8 olika raser i finalen. Ett stort grattis till den vinnande spinonen - Sveriges enda dubbelchampion i den rasen.

Senare under eftermiddagen hade SKF sitt årsmöte, där jag blev omvald på 2 år som ledamot och troligen även i fortsättningen sekreterare. Det vet vi efter styrelsens konstituering.
.

5 kommentarer

Pernille

26 May 2009 13:15

Hej Marie.

Tillykke med championatet på Tindra. Det var flot.

Hilsen Pernille

Pernilla

26 May 2009 19:34

Nemen Åh så roligt! Grattis, grattis!

/P

Teija&Qati

26 May 2009 20:13

Absolutely fantastic!!! Congratulations to Tindras champion title.

Lina Andersson

27 May 2009 08:32

Stort grattis till Tindras framgångar!



//Lina å vovvarna

malin fredriksson

31 May 2009 21:29

Ett STORT grattis till dom fina framgångarna, hon är så fin Tindra. hälsar ölänningarna. Malin och Joakim

Kommentera

Publiceras ej