Jaktprov i Danmark

0kommentarer

Ja så kom då äntligen uppgifterna ut om antalet hundar till helgens prov i Danmark. Det var otroligt många anmälningar tycker jag. Eller vad sägs om 132 starter av ca 82 individer varav 78 är bretoner (med risk för att jag räknat fel).

Av dessa är då två våra, Raska och Tindra. Det ska återigen bli en härlig upplevelse att få komma ner och se en massa härliga hundar flyta fram över de danska fälten. Vi hoppas så klart på många rapphöns och fasaner. Vi hoppas också på att hararna har tagit sin tillflykt till andra marker så vi slipper se dem. Dit hoppas vi även att rådjuren begivit sig.

Lilla Raska ska alltså göra sin debut på jaktprov knappt 13 månader gammal. Hon sköter fågel mycket bra, rapphönsen bättre än fasan ännu så länge. Hon har inte varit i kontakt med vare sig hare (ja en gång tillsammans med mamma, men det räknas knapp för det var så länge sedan) eller rådjur, så jag har inte en aning om hur hon kommer att agera. Risken är väl ATT hon agerar - på fel sätt alltså.

Annars har vi ju bara positiva minnen från när Tindra gjorde sin debut i Danmark. Det gick ju så bra som det bara kan gå - ett förstapris i unghundsklass och i den avslutande matchningen så utsågs hon slutligen till provets bästa unghund. Det var en otroligt härlig känsla, som jag inte har något emot att få uppleva igen.

 Tindra och Gunnar 2007


Hur som helst - färjan avgår till Oskarshamn i morgonkväll onsdag för vidare färd söderöver. Nu är det alltså hög tid att börja packa.

Se nu till att hålla både tummar, tår och tassar för oss!
.

Kommentera

Publiceras ej