Orkideér

0kommentarer

Nu är det en riktigt härlig tid. Det blommar och blommar - överallt. I vår trädgård kommer det ut nya blommor nästan varje dag. Tidigt är det också. Ginsten blommar för fullt, hela busken är knallgul! Även kaprifolen blommar och det är verkligen tidigt. Det som nog är mäktigast just nu är alla syrener. Det är riktigt häftigt och det doftar ju så ljuvligt gott.

I skogen blommar det också. Gullvivan är i stort sett helt överblommad och har nu blivit avlöst av liljekonvaljen. Då kan vi ju också prata om dofter - ljuvliga sådana.

Blommorna jag skrivit om nu finns ju lite överallt i vårt avlånga land. Något som vi är mera ensamma om är ju alla vilda orkidéer. S:t Pers nycklar blommar mer eller mindre överallt. Vi har numera ett ganska stort bestånd precis utanför trädgården. Där står de så stolta och fina.

  S:t Persnycklar, den vanliga lila

Jag och några arbetskamrater var igår på orkidévandring. Vårt mål var att få se den vackra originella Guckoskon. Vi tyckte vi gått så långt och blev ett tag oroliga för att vi kanske tagit fel väg. Det var bara en av oss som tidigare varit på platsen och det var ett tag sedan. Vi blev dock rikt belönade, eller vad sägs om detta:

             

Visst är de väl gudomligt vackra!

Vi fick också några andra orkidéer som "bonus" på vår promenad.

  Troligen också en S:t Pers nycklar, men kan vara en hybrid

  Sumpnyckel

  Nattviol

 och så en tvåblad

Vi såg dessutom en hel del andra mer eller mindre vanliga växter. Varför gör man inte en sån här tur oftare??

Kommentera

Publiceras ej