Kennelveckan

2kommentarer

Ja nu har det gått drygt en vecka sedan vi skildes åt - alla trevliga hundar och människor som kom till vår kennelvecka. Vi hade härliga dagar med varierande aktiviteter hela påskveckan.

Det kom tillresta från Piteå i norr, Malmö i söder, Göteborg i väster och Emmaboda i öster (och några däremellan), förutom vi som redan finns på Gotland förståss. Det kom även några från Uppsala som inte har hundar födda på Gotland, men de var lika välkomna ändå!

Utomhusluncher


  besök i hönsgården 

Hela glada gänget utom Carina och Spike

Vi hade Eirams-hundar ur tre kullar i åldern från knappt tre år till 5 månader. Alla kom inte riktigt samtidigt och alla stannade inte riktigt hela tiden, men det var inga problem. Programmet gav nog alla utbyte ändå.

Jag visade vad man ska tänka på inför kommande utställningar - hur man fixar pälsen, hur man springer, hur man ställer upp, mätte alla hundarna m m.

 Utställningsträning


Vi hade 7 hundar på mentalbeskrivning, alla med Wimsa som mor men ur två kullar.

  mentalbeskrivning  



Vi hade drillning av far och son Ericsson vid olika tillfällen. Janne hade både lydnads- och stadgeövningar.


 Lydnadsövningar 


Vi hade sekunderingsträning               


och självklart gick vi på fält, även om jag tyvärr har få bilder därifrån. Vi hade strålande väder alla dagar utom en, men vad gjorde väl det att det regnade - vi fann ju fågel i alla fall! Det har varit gott om parhöns, men de är ju inte så lätta för unga oerfarna hundar.

 
Ramsa känner nyslaget rapphönspar

Vi har gått på många olika marker och avslutningsvis startade 6 hundar på särskilt prov. Tyvärr blev det inte någon pristagare. Alla hundarna hade dock sina chanser på fågel, men det ville sig inte riktigt. Bättre lycka nästa gång. De uppvisade i alla fall utmärkt fart och jaktlust, trots att det var ganska varmt. Det var nog förarna som kände av värmen mest. Njutbart var det i alla fall och domaren Roger Malmqvist hade många lovord.

 domarkritik i positiv anda


     
Intresserad publik och provdeltagare

Hela dagarna ute i naturen och friska luften gjorde att både folk och fä lätt somnade när kvällen kom. Lite trevlig samvaro orkade vi dock med, även om det inte blev så sena kvällar. Vi skulle ju orka upp tidigt nästa morgon igen för nya äventyr.

Tack till er alla för att ni ville komma så jag fick se era härliga hundar!

2 kommentarer

Pernilla

23 Apr 2009 14:44

Jag beundrar verkligen Er uppfödare som är så måna om valpköparna. Det är inte alla som engagerar sig helhjärtat. Hoppas dina valpköpare förstår det, att de hittat en bra Kennelmamma.

Tack snälla du för dina ord om mina bilder. Det är först nu, när jag börjat se, lyssna och känna som jag upptäckt allt det vackra. Hade inte tid att se det förut.

/P

Qurrys matte

26 Apr 2009 16:37

Tack själv, vi är glada för att vi fick komma.

Lycka till med de kommande valparna!

Kommentera

Publiceras ej