GOTT NYTT ÅR

1kommentarer

Ja så är vi då framme vid året sista dag - ett år som jag i det stora hela vill se som ett bra år. Det har inneburit både glädje och sorg och det är väl ofta så det är.

Den stora sorgen var dock att min mamma dog i slutet av juni och det var alldeles för tidigt. Döden är ju det enda vi vet säkert kommer att inträffa, men i vissa lägen är det ändå så att den sker helt överraskande. Det var så beträffande mamma. Hon var visserligen inte helt frisk, men vi hade ändå hoppats att vi skulle få dela livet ännu några år till.

Ja glädjestunderna har i alla fall varit desto fler. På nyåret fick vi, som första bretonuppfödare, ett fint bevis på att vår avel går åt rätt håll, då vår "gammeltik" SUCh Keerens Nicky tilldelades Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris - det finaste en avelshund kan få. Nicky är still going strong, 12.5 år gammal. Vi saknar några få poäng till att även tilldelas SKK:s Bruksuppfödarpris, så det får vi ha som mål 2009.  

Vi har fått två härliga valpkullar under året. Wimsa fick sin andra kull i mars, då 8 små kom till världen. Det blev min R-kull, där jag själv behållit Raska Rivjärn. Ett namn som hon nog gör rätt för - hon är otroligt kvick och rask och tar gärna för sej, men något rivjärn vill jag kanske inte tycka att hon är nu. Hon har svårt att minnas saker, men är långt ifrån elak. Hon är pigg och positiv och älskar livet!





Den andra kullen föddes i november, Q-kullen, och det är den du kunnat läsa om här på bloggen. De är nu 7 veckor lite drygt och kommer snart att flytta vidare till sina nya familjer.

Nästa stora glädjeämne var så klart när husse och Tindra (Eirams Tindra Trassel) under hösten erövrade tre förstapris i elitklass och Tindra med det blivit Svensk Jaktchampion. Tindra är därmed vår tredje SJCh, varav två är uppfödda av mej. De tidigare Stevnsåen's Marco och Eirams Wakna Wimsa är också still going strong, snart 10 resp 8 år gamla.

Qati, Qurry och Qelly  Med sikte på framtiden

Nu tar vi nya tag för 2009, som kommer att bli ett spännande år på bretonfronten, för det har aldrig tidigare fötts så många bretonvalpar i Sverige som det gjort i år. Nu kommer inte alla att ha uppnåt ålder för att kunna starta på jaktprov 2009, men en hel del hoppas jag att det blir.

Med en tillönskan om ett riktigt GOTT NYTT ÅR blir detta årets sista inlägg.
.

1 kommentarer

Sabine Tofftén

02 Jan 2009 10:11

Supernajs blogg!! Du é duktig du :-) Härliga bilder på valparna, de växer ju så det knakar...

Vi önskar er en god fortsättning på det nya året!

Sabine & c.o

Kommentera

Publiceras ej